Behandeling

Praktijk Chiropractie C.E. Wimmer

Behandeling
alles over de behandeling

Anamnese

Wanneer u bij ons onder behandeling komt, krijgt u voor het eerste consult een uitgebreide vragenlijst omtrent uw klachten en algemene gezondheid om in te vullen. Een aantal vragen kan wat afwijkend lijken, maar omdat we in de chiropractie de mens als geheel proberen te benaderen en niet als allerlei losse stukjes is het vaak van belang dat  we ook zo goed mogelijke geinformeerd zijn wat betreft u algehele gezondheid.

Tijdens uw eerste bezoek bespreken wij samen hoe het er met uw gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Dit vraaggesprek richt zich vanzelfsprekend op uw klachten, maar wij zullen ook willen weten hoe het met u algehele gezondheid staat.

Waarom? Omdat er vele verschillende oorzaken bestaan voor zaken als rugpijn, hoofdpijn, nekpijn, tintelingen in handen of voeten. Om een voorbeeld te geven: indien u diabetes heeft en u komt met klachten over uw been en voet dan is het voor het stellen van een prognose van groot belang dat wij hiervan op de hoogte zijn.

Lichamelijk onderzoek

Hierna gaan wij over tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch en orthopedisch onderzoek. Ook zal een specifieke chiropractische evaluatie van uw wervelkolom plaatsvinden en indien nodig ook van andere gewrichten.

Diagnose

Het lichamelijk onderzoek dient er toe om de conclusies uit de anamnese te bevestigen en verder te specificeren. De bespreken de bevindingen met u en geven aan waar de problemen zich bevinden. Dit heet een rapport van bevindingen. Aansluitend op dit rapport van bevindingen schetsten wij u een behandelplan voor met een indicatie voor de mogelijkheden en snelheid van herstel.

Behandeling

De behandeling bestaat uit spiertechnieken, speciale correctie technieken voor de wervelkolom en gewrichten en het meegeven van, op het individu afgestemde, neurologische of fysieke oefeningen. De patiënt, resp. het gewricht, wordt niet “gekraakt”, maar gecorrigeerd! Dit wordt via gedoseerde mechanische impulsen gedaan. De correctie zelf is meestal nauwelijks voelbaar.

Chiropractie Wimmer AssenDankzij de correcties ontspannen de spieren zich weer, de beweeglijkheid verbetert en krijgen de omliggende zenuwen weer de ruimte en de juiste activering om hun taken uit te voeren. Daardoor kunnen klachten en pijnen afnemen of verdwijnen. Het resultaat van de behandeling hangt af van de ernst van de klachten: uw chiropractor laat u weten hoe het er met u voorstaat.

Bij elk probleem wordt tijdens de behandeling in eerste instantie de stoornis in het zenuwstelsel en dan pas het mechanisch probleem, (zoals een stijve schouder of pijnlijke knie) benaderd.

Wanneer er sprake is van “neurologische relatie” zoals onzekerheid tijdens fietsen, licht gevoel in hoofd en coördinatie problemen wordt de aandacht gevestigd op het centraal zenuwstelsel en ook op de wervelkolom.

Hoe beter de prikkels door het lijf worden gestuurd, hoe beter kan ook een bestaande zwakke plek (bv. Artritis, chronische aandoeningen als COPD) door het lichaam zelf worden geregeld en gehandhaafd.

Adviezen

Adviezen maken vaak een belangrijk deel uit van het behandelplan. Zeker wanneer u in acute pijn verkeert zult u een aantal aanpassingen moeten doen om verergering van klachten te voorkomen. Denkt u hierbij aan til advies, houdingsadvies bijvoorbeeld achter de PC, korte pauzes inlassen tijdens het werk, slaap- en zithouding, advies met betrekking tot sporten etc.

Chiropractie C.E. Wimmer

Collardslaan 18
9401 GZ Assen
0592-330044
(best bereikbaar ma t/m vr 10:00- 12:00)

Lees meer

Route en openingstijden

Klik hier voor
route en onze
openingstijden

Lees meer

 

Vergoedingen

Klik hier voor een overzicht van de
vergoedingen voor chiropractie door
de ziektekostenverzekeraars

Lees meer