Chiropractie

Praktijk Chiropractie C.E. Wimmer

Chiropractie
kort uitgelegd

Hippocrates vermeldde al vier eeuwen voor Christus dat gezondheidsklachten ontstaan uit aandoeningen van de wervelkolom.

Chiropractie gaat ervan uit, dat een goed functioneren van het zenuwstelsel van essentieel belang is voor een goede gezondheid.

Chiropractie is wereldwijd de meest gebruikte vorm van manuele therapie en richt zich op het optimaal functioneren van de gewrichten en met name de wervelkolom. Verstoringen in de wervelkolom belemmeren het functioneren van het zenuwstelsel hetgeen kan leiden tot tal van gezondheidsklachten, verminderde energie en vitaliteit.

De behandeling bestaat uit spiertechnieken, speciale correctie technieken voor de wervelkolom en gewrichten en het meegeven van, op het individu afgestemde, neurologische of fysieke oefeningen. De patiënt, resp. het gewricht, wordt niet “gekraakt”, maar gecorrigeerd! Dit wordt via gedoseerde mechanische impulsen gedaan. De correctie zelf is meestal nauwelijks voelbaar.

Chiropractische behandeling geeft bij uiteenlopende klachten verlichting of genezing. De meeste klachten betreffen de rug en nek, zoals lage rugklachten, hernia en whiplashklachten maar ook veel mensen met hoofdpijn, migraine, gevoelloosheid in armen of benen of andere gewrichtspijnen vinden baat bij chiropractische behandeling.

Ook preventie is een zeer belangrijk onderdeel van deze vorm van geneeskunde. Om te voorkomen dat klachten terugkeren, controleert de chiropractor de stand van de ruggenwervels en corrigeert deze waar nodig. Naast correcties aan de wervelkolom maken bewegings- en voedingsadviezen vaak deel uit van de behandeling, zodat de patiënt zelf in belangrijke mate kan bijdragen aan het herstel.

Chiropractie is een aanvullende discipline bij de traditionele geneeskunde en moet niet als een alternatief daarvan worden beschouwd. Een chiropractor is een ‘professional’ die in verschillende landen, waaronder vele lidstaten van Europa (onder andere België, Engeland, Zwitserland en de Scandinavische landen), een bij de wet erkend beroep uitoefent.

De chiropractor heeft daar de status van zorgverlener in de eerstelijnszorg en heeft een onafhankelijke behandelingsbevoegdheid zoals die van een arts of tandarts.

Chiropractie is een geneeswijze, waarvoor een universitaire studie nodig is. De studie heeft veel overeenkomsten met de studie geneeskunde. Hetzelfde menselijk lichaam wordt bestudeerd. Maar er zijn ook verschillen. Vooral de wijze waarop de chiropractor het herstel oftewel de genezing bevordert is anders.

Chiropractie C.E. Wimmer

Collardslaan 18
9401 GZ Assen
0592-330044
(best bereikbaar di t/m vr 10:00- 14:00)

Lees meer

Route en openingstijden

Klik hier voor
route en onze
openingstijden

Lees meer

 

Vergoedingen

Klik hier voor een overzicht van de
vergoedingen voor chiropractie door
de ziektekostenverzekeraars

Lees meer